perjantai 24. lokakuuta 2008

Tontun salainen tehtävä

Tämä tonttunen valmistui eilen illalla ja se pääsikin tänään mukaani suorittamaan salaista tehtävää. Tontun kroppa on valmistunut jo viime marraskuussa ja on raukkaparka saanut melkein vuoden päivät odotella omaa identiteettiään. Vaatteet oli yllättävän nopeat ommella ja näitä tonttuloita pistetään kohtapuoliin tulemaan oikein sarjatyönä. Jo tätä ensimmäistä tehdessä tuli oikein mukava joulunodotustunnelma!
Mikä kilahti?
Mikä vilahti?
Kuka hiirenä hipsutti?
Kuka supisi?
Kuka jupisi?
Kuka siilinä sipsutti?
Minä, pikkuinen joulutonttu!
Leena Laulajainen

torstai 23. lokakuuta 2008

Kolmas salainen

Salainen ystäväni muisti minua jo viime viikolla kolmannella paketilla. Jotenkin vaan tämä viikko on ihan hujahtanut käsistä, enkä ole saanut mitään aikaiseksi. No, viimeviikkoisia pyykkejä on mummolareissun jäljiltä pesty useampi koneellinen ja kummittelee pyykkikorissa vielä joitain matkavaatteitakin. Ja kävihän meillä eilen vieraitakin, serkkuni pienen poikansa kanssa ja touhuillessa meni hyvinkin koko päivä. Niin, ja sen olen tässä viime viikkoina huomannut, että kun Aino ei enää nuku päiväunia, ei tälle blogin päivittämiselle tahdo löytyä sopivaa aikaa. Kovasti haaveilin omasta joulublogista, mutta yritetään nyt pitää edes tätä omaa ja Ainon blogia pystyssä! Hei, mutta siihen salaiseen pakettiin!
Paketti lootikko oli taas kerran ihanan yllätyksellinen. Kerä tuollaista sateenkaarenväristä mohairlankaa, bambupuikot, puikkonallet, joita lapset itsepintaisesti luulevat nallekarkeiksi, virkkuukoukku ja valokuvakehys. Iso ja omanantuoksuinen kiitos salaiseni! Mukana tulleessa viestissä salaiseni kertoi, että heillä on sairasteltu pitkin syksyä. Toivottavasti kohta helpottaa, sairastaminen kun ei ole koskaan mukavaa. Ja voi kauhistus, tämä oli jo toiseksi viimeinen lähetys. Minne tämä syksy on oikein huvennut?

keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Syystunnelmissa




Viime viikko tosiaan vietettiin lasten kanssa mummolassa ja olihan se kivaa vaihtelua! Mummolan pihalla riitti totisesti haravoimista. Ainokin haravoi omalla pikkuharavallaan reippaasti apuna, mutta voiton kyllä vei lahtikasoissa peuhaaminen ja omenapuissa kiipeily. Ennen mummolaan lähtöä saatiin sentään omaankin pihaan ja terassille vähän syksyn väriä laitettua.


maanantai 20. lokakuuta 2008

Synttäriyllätyksiä

Eipä ole vuosiin ollut näin ihanaa vanheta, kuin tänä vuonna! Siitä piti erityisesti huolen Tilda foorumin synttärivaihtorinki. Tottakai lasten itse piirtämät kortit, jotka tuotiin äitille aamulla sänkyyn asti olivat myös korvaamattoman arvokkaita. Jopa meidän Olavi oli taiteillut paperille ihan itse hienoja kuvioita. Mutta nuo tildalahjat, aivan uskomattomia! Ihania itsetehtyjä juttuja, nauhoja, nappeja, leikekuvia, kortteja, vaikka mitä. Kuvat puhukoot puolestaan. Eihän noita raaski taas edes käyttää, vaan niitä pitää ihastella ja käydä välillä hipeltämässä. Kiitos kaikille ykkösringin ihanille naisille!







maanantai 6. lokakuuta 2008

Syksykranssi


Syksy on todellakin tullut. Viikonlopun tuulenpuuskien jäljiltä ei pihan puissa ole juurikaan lehtiä jäljellä. Piha näyttää muutenkin todella ankealta. Monet loppukesän kukat eivät ehtineet kukkia ollenkaan tai ovat vasta nupullaan, sääli. Ulko-oven piristykseksi teimme Ainon kanssa tänään kranssin vaahteranlehdistä. Saa nähdä kuinka kauan se pysyy kuosissaan tuulen ja sateen riepoteltavana.
Lehti puusta variseepi,
päivä yötä pakenee.
Lintu pieni syksyn tieltä
kesämaille rientelee.

Häähumua

Jopa ehti kulua aikaa edellisestä postauksesta. Mutta tässä vihdoin ja viimein muutama kuva niistä tekemistäni häävaatteista. Serkkuni hääthän olivat jo syyskuun puolella ja juhlapaikkana aivan ihana vanha Vpk -talo Heinolassa. Sain suostuteltua äitini poseeraamaan jakussaan ennen juhliin lähtöä ja ainakin itse olin todella tyytyväinen lopputulokseen.

Meidän oma kamera jäi sitten lähtöhötäkässä kotiin ja kuvat on otettu isäni kameralla. Ainolle piti käydä ennen lähtöä ostamassa vielä sukkahousut ja kun sitten avasin sukkahousupakkauksen mummolassa sain todeta, että Ainolle on nyt sitten sukkahousut valmiina - rippijuhliinsa. Siis ihan totta, sukkahousut olisivat mahtuneet minullekin jalkaan!

Omasta mekostani tein kiireisen aikataulun takia mahdollisimman yksinkertaisen. Kuva ei tee kokonaisuudelle todellakaan oikeutta, mutta olkoon. Täytyy ottaa tuosta mekosta vielä kuva vaikka henkarilla roikkumassa. Tähän loppuun vielä kuva Ainon kiharoista, jotka tehtiin lämpörullilla. Aika enkeli!