keskiviikko 13. elokuuta 2008

Joulua...

En tiedä onko aikaisin alkava joulunodotus ja valmistelu meidän käsillään tekevien ihmisten ominaispiirre vai olenko itse valinnut tuhansien ja taas tuhansien blogien joukosta seurattavikseni juuri ne blogit, joiden pitäjät ovat itseni lailla "jouluhörhöjä" ihmisiä?! No, tänä vuonna on joulun suunnitteluni alkanut jo hyvissä ajoin huhtikuussa, kun ilmoittauduin mukaan Tilda foorumin joulukalenterivaihtoon. Yleensä alan miettiä joululahjoja vasta juhannuksen jälkeen...

Tähän mennessä on Pandurosta tilattu jouluisia tarvikkeita, varsinkin tuon tonttuparin kimppuun syyhyävät sormet! Puhumattakaan nettisivuilta löytyvästä uudesta jouluenkelistä ja tontusta. Nyt vaan jännityksellä odotellaan koska tupsahtavat varastoon, että päästään taas tekemään tilausta. Olohuoneeseen on alennusmyynnistä ostettu Finlaysonin jouluverhokangas, siitä kuva alla. Tuo hämärässä valaistuksessa salaman kanssa otettu kuva vääristää värejä, kankaan pohja on luonnossa tummemman punainen ja nuo hiutalekuviot ovat kultaiset.


Tilasin kesäkuun alussa Talo maalla -nettiputiikista aivan ihanan telineen kahvikupeille ja lautasille. Saimme nimittäin aikoinaan häälahjaksi mieheni vaarin isovanhempien vanhat kahvikupit ja aluslautaset. Ikää näillä kaunottarilla on jo jokunen vuosi ja sen takia arvostan näitä kuppeja ylitse muiden! Halusin laittaa ne kauniisti esille lasioviseen kirjahyllyymme ja kun näin tuon kuppitelineen ensimmäisen kerran, tiesin, että siinä se on. Valitettavasti kuppitelineet olivat silloin myyty loppuun ja jouduin odottelemaan uutta erää reilun puoli vuotta. Niin, ja sitten unohdin tilata! Muistin asian uudelleen vasta tuossa kesän alussa ja pistinkin heti tilausta menemään. Samoilla postikuluilla sai sitten muutakin tulemaan ja joulua silmällä pitäen tilasin tuollaiset adventtikynttilöihin koristeeksi tarkoitetut metalliset sydämet. Ja ihanan himmelirenkaan, johon voi laittaa neljä pöytäkynttilää. Himmelirenkaasta en saanut otettua kunnollista kuvaa, koska kiinnitys systeemit ovat vasta mietintämyssyssä, mutta lupaan laittaa kuvan lähempänä joulua, kun olen saanut hökötyksen koristeltua ja laitettua johonkin roikkumaan!


Ja tähän joulutunnelmointiin vielä viimeisenä kuvana Pee Kaasta tilaamiani jouluisia kankaita, joista syntyy ehkä jotain salaisuuksia ja jotain ei niin salaista. Nähtäväksi jää! Kovasti olen tuskaillut, että hankkisiko jo nyt Tildas julehus -kirjan englanninkielisen version vai jaksaisinko odotella suomennoksen ilmestymistä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Postia tulossa =) Toivottavasti kerkeis ennen viikonloppua ja toivottavasti pidät. Rehellisesti sitten vaan kommenttia jos menin metsään =)