lauantai 6. joulukuuta 2008

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivää ollaan vietetty ihan kotosalla puuhastellen. Aamupalapöydässä tuli heti hienon juhlallinen olo, kun radiossa soitettiin Finlandia, Jääkärimarssi ja Sillanpään marssilaulu. Noista kolmesta kappaleesta tulee kyllä heti itsenäisyys mieleen. Joku viikolla valitti radiossa sitä, että itsenäisyyspäivästämme on tehty niin synkkä juhla. Miksi telkkarista täytyy joka vuosi tulla se pakollinen Tuntematon sotilas ja puolustusvoimien paraati? Itselleni nämä ovat olennainen osa itsenäisyyttämme ja itsenäisyyspäivää. Minusta illan hienoin hetki on se, kun veteraanit ja Mannerheimristin ritarit astuvat Linnan saliin kättelemään presidenttiä.

Illalla sytytimme kaksi kyntilää ikkunalle. En tosin muistanut ostaa virallisia sinivalkoisia ja edellisvuosien varastotkin oli poltettu loppuun. Paistoimme ensimmäisen joulukinkun ja söimme juhlan kunniaksi laatikoita ja muita jouluherkkuja! Katselimme lasten kanssa Linnan juhlia ja saunoimme, ihan mukava itsenäisyyspäivä!
Täytyy vielä mainita tämän päivän joulukalenterini "luukusta", josta löytyi itsenäisyyspäivän kunniaksi vyyhti suomalaista alpakanvilla lankaa! Aivan ihanan pehmeää ja ainutlaatuista. Alpakka on ehdottomasti lempimateriaalini, todella iso kiitos Tepatsu!

Ei kommentteja: