maanantai 3. toukokuuta 2010

Kangasta ja nappikauppoja

Marimekon Ystävämyynnistä tuli tänä vuonna ostettua vain kankaita (tai ostinhan minä Toivolle yhdet sukat), yllätys! Hillitsin kuitenkin itseni kangasröykkiöiden ääressä mielestäni ihailtavasti. Mukaan lähti jo etukäteen suunnitellut puuvillakankaat lasten kesätakkeja varten ja joitakin hyviä löytöjä, nekin jo etukäteen mietittyjä.
Tuosta musta-kelta-valkoisesta Maija Louekarin Räsymatosta leikkasin jo Olaville takin Eva Näslund - Barbro Hansing Ompelen lapselleni (1972) -kirjan kaavalla. Vuoriksi takkiin tilasin Iinulta mustavalkoista ohutta Gingham ruutupopliinia. Ainolle tulee takki tuosta vihreä-punaisesta Maija Isolan Karmiinista. Tuota Karmiinia olin alunperin ajatellut Olavin takkiin, mutta ostin onneksi myös tuon Räsymaton ja Olavi sai itse valita näistä kahdesta kankaasta. Tuota reunimmaisena olevaa Puutarhurin parhaat -kangasta kaavailin vähän omaan takkiin, mutta saa nähdä mitä siitä syntyy.
Päätin kokeilla lapsille kesätakeiksi ohuita puuvillaisia takkeja, koska ainakin meidän Olavi on kova hikoilemaan. Kaupasta ostamani ohuen ohut keinokuitutakki, joka ei hengitä yhtään, on todettu juoksu ja hyppyleikeissä jo liian kuumaksi, vaikka ilmat eivät ole edes olleet kovin lämpimiä. Muistelin, että ainakin meillä on lapsena ollut ohuet kangastakit kesätakkeina. Toivotaan että takit osoittautuvat toimiviksi.
Prinsessa ja auto -blogin Anrinkon kanssa teimme vähän nappikauppoja. Nämä napit ovat niin kauniita. Muutamat näistä päätyvät varmasti suunnitelmissa oleviin neuleisiin ja loppuja ihailen, kunnes keksin niille käyttöä!

2 kommenttia:

eevah kirjoitti...

Ihania kankaita! - ettei ole tullut aiemmin huomattua. Siellä puodissa olin niin omisa ostoksissani ja kotona oli sitten yhtä ja toista muuta....
niin ja nuo blogivuokot ovat todella kauniit!!!

Sari. kirjoitti...

Ihanan retroja nappeja!

Mukavaa helatorstaita sinne teille ♥