perjantai 7. joulukuuta 2007

Keskeneräisiä töitä

Kuinkahan paljon keskeneräisiä töitä laatikoista ja kaapeista löytyisi, jos uskaltautuisin niitä etsimään saatika laskemaan. Tämä joulunodotusaika näkyy kasvavana keskeneräisten töiden kasoina pitkin kotia. Kaikkia tontun töitähän ei voi valoisaan aikaan tehdä ja oman pienen lisähaasteensa asettavat kaksi alle kolmevuotiasta lasta. Olen kuitenkin ylpeä siitä, että joulupukinpaketteihin menossa olevat tuotokset yleensä myös valmistuvat määräaikaan mennessä. Oma lukunsa ovat sellaiset lahjat, joita ei edes ehdi aloittaa ennen joulua.. mutta ideathan onneksi säilyvät ja monikaan asia ei ehdi vuodessa vanheta tai jos ehtivät poikivat ne usein kaksin verroin uusia.


Kuvassa on toinen tämän syksyn nypläystyöni vielä keskeneräisenä. Viimeisellä nypläyskerralla sain sen onneksi valmiiksi ja nyt se odotteleekin enää tärkkäystä ja pääsyä vaikkapa ikkunaan roikkumaan. Olen vielä kahden vaiheilla raaskinko antaa sen äidilleni joululahjaksi.

Joulukortitkin ovat vielä kesken ja enää on vain vajaa viikko aikaa saattaa homma loppuun. Tänään kirjoittelin lasten päiväunien aikana korttien sisätekstejä. Puolentoista tunnin aikana sain kirjoitettua 30 korttia, tuli tänä vuonna valittua varmaankin hiukan liian pitkä runo. Huomenna pitäisi vielä hakea muutama korttikartonki lisää, että saadaan kaikki kortit työn alle. Laskin, että tänä vuonna meidän perhe lähettää 58 korttia. Määrä tuntuu kasvavan joka vuosi. Mutta onneksi nautin korttien pipertämisestä. Ensi vuodeksi voisi suunnitella lasten kanssa yhdessä askarreltavan kortin...

Ei kommentteja: