tiistai 14. huhtikuuta 2009

Pääsiäisen puuhasteluja

En ottanut minkäänlaista neuletyötä mukaan mummolaan lähtiessämme pääsiäisen viettoon. Mutta niinhän siinä kävi, etten yksinkertaisesti osaa olla tekemättä mitään. Onneksi äitinikin neuloo ja hänellä on myös oma pieni lankavarasto. Pengoin lankakeriä ja silmiini osui sinikirjava Regia Galaxy -nöttönen, josta äitini täksi jouluksi neuloi lahjasukat miehelleni. Lankaa oli juuri sen verran, että arvelin sen riittävän pieniin vauvan sukkiin. Ja eikun silmukat puikoille. Aluksi sukasta tuli aivan liian suuri ja se menikin kantapään jälkeen purkuun. Toinen versio pienemmällä silmukkamäärällä osoittautui hyväksi ja sukat valmistuivat nopeasti. Lankakin riitti juuri ja juuri, jäljelle jäi alle kolmemetrinen pätkä. Kokonaiskulutus näihin pukkuruisiin sukkiin 19g.

Sukkien valmistuttua etsin korista toisen jämälangan, Novitan Nallea syksyvärityksellä. Tästä kerästä äitini on neulonut sukat itselleen. Tässä kohtaa on ihan pakko mainita, että hänen edelliset kotisukkansa olivat minun viidennellä luokalla tekemäni ensimmäiset kunnolliset (lue: onnistuneet) villasukkani, jotka nyt tämän talven aikana kuluivat pohjista puhki. En ole katkera mutta kuitenkin! Olisihan se ollut ihan kivaa säästää ne sukat vaikka jälkipolville tai edes itselle muistoksi.
Mutta takaisin asiaan. Tämä keränloppu suorastaan huusi päästä Olavin lapasiksi. Varmaankin siitä syystä, että Olavin keväthaalarissa on kahta eri murrettua vihreää, oransseilla tereillä maustettuna. En edes yrittänyt tehdä lapasista samanlaisia, erottahaan nuo pariksi muutenkin! Olavista nämä ovat tosi hienot ja pääsivät päättelyn jälkeen heti käyttöön. Ja mikä siinä onkin, että nuo omat jämälangat ei houkuttele yhtään, mutta äitini varastosta löytyy aina jotain sopivaa!



Myös veljeni vanha säkkituoli pääsi uuteen käyttöön monen vuoden vintissä lojumisen jälkeen. Tein nimittäin itselleni (ja vauvalle) ensimmäisen imetystyynyni. Olen Ainoa ja Olavia aikanaan imettäessäni tälläistä kaipaillut ja nyt oli korkea aika tehdä asialle jotain. Halusin juuri tälläisen sirpin mallisen tyynyn ja löysinkin netistä Huvitutin sivuilta ohjeen, jota muokkasin itselleni mieluisaksi. Tyynyn päällisen ompelin laminoidusta puuvillasta ja täyte on tosiaan vanhan säkkituolin sisuksista styrox- rouhetta. Tyynyssä on tuolla ulkokaarella vetoketju, jonka kautta täytteen määrää on helppo säätää. Tyynyn päälle pitäisi vielä ommella pari tyynyliinaa, joita voi sitten tarvittaessa pestä.

Ei kommentteja: