perjantai 10. huhtikuuta 2009

Perjantaipostia

Mutta ei kuitenkaan tämän Pitkän,perjantain vaan viikko sitten tulleita. Foorumin pääsiäispupuvaihdon Pupunen saapui meille Kaislalta ja sai kovasti haleja osakseen. Aino kiikutti pupua koko päivän mukanaan ja sen takia en saanutkaan pupuneitoa heti kuvattavaksi. Pupulla oli aivan ihana mekko, jonka etumuksessa tavallisen neliskanttisen lapun tilalla oli sydämen mallinen "lappu", aivan ihana idea ja muunnos perinteisestä mallista.

Myös Biibun liikkeelle laskema Tilda -kirjekyyhkynen laskeutui meille samana päivänä Isosiskon lähettämänä. Postinjakajatäti toikin meidän päivän postit ihan kotiovelle saakka, koska ne eivät olleet mahtuneet laatikkoon - eikä muuten ollut ensimmäinen kerta! Todella hyvää palvelua, siitä kiitos ja kukkanen postinjakajallemme!

Lintunen toi mukanaan pesämökin, vähän namia ja ihanan Tilda -mansikan. Mansikasta ajattelin tehdä rintaneulan. Isosisko oli tehnyt Lintuselle aivan ihanat jalat rautalangasta.

Tällainen pupu lähti vaihdossa Kaislalle. Vartalo on tehty pellavasta, samoin mekko ja hattu. Pupun ohje on Tilda kevätkirjasta ja tämä on se isompi pupu. Ilman kommelluksia ei tämäkään ompelusprojekti sujunut. Olin leikannut tuon hatun sekä tuosta pellavasta että tuosta samasta ruusukankaasta kuin pupun housut. Tarkoitus oli tälle pupulle tehdä se kukallinen versio, mutta kiireessä onnistuin ompelemaan hattukappaleet päällekkäin eli nurja puoli toisen kappaleen oikeaa puolta vasten! Enkä viitsinyt purkaa, tuli nimittäin ommeltua todella pienellä tikinpituudella. Kyllä harmitti! Olisi ollut mukavaa laittaa pupulle kukallinen hattu, mutta aika ei antanut periksi leikata hattua uudelleen. Pupun mekossa on aplikoitu sydän ja helmassa pitsi, itseasiassa samaa pitsiä kuin Kaislan tekemässä mekossakin. Itse kyllä tykkään todella paljon tuosta yksivärisestä pellavasta. Toivottavasti pupu oli saajalleen myös mieluinen.

Pääsiäisviemisiksi pupu sai mukaansa kimpun pajunoksia ja huovutetun munan, sekä pussillisen namia. Tuon munan tein edellisvuotisten tapaan hahtuvalangalla päällystäen. Tällä kertaa tosin kehitin työtapaa sen verran, että pistelin hahtuvaa huovutusneulalla styroxmunaan kiinni ja heitin vasta sen jälkeen pesukoneeseen pesupussissa huopumaan lopullisesti. Huomattavasti helpompaa kuin viritellä lankaa munan ympärille pesun ajaksi kuten viime vuonna tein.

Ei kommentteja: