keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Puikoilla

Aloitin tammikuussa neulomaan villapuseroa SandnesGarnin Mini Duetista kummiytöllemme Emmalle. Neule eteni joutuisasti kainaloihin asti, mutta sitten eteen tulikin ongelmia. En nimittäin osannut päättää minkälaiset hihat taikka yläosan neuleeseen teen! Ensimmäisen hihan olen nyt aloittanut kolme kertaa ja vieläkään se ei ole hyvä. Neuleen vartalo-osa on tuollaista vähän kennon näköistä pintaneuletta ja alunperin olin suunnitellut neuleeseen kaarrokkeen. En kuitenkaan saanut päähäni miten jatkan tuota pintaneuletta, jotta saan kavennukset sujuvasti kaarrokkeeseen. Neule pääsi siis huilimaan hetkeksi...
... ja päätin tehdä valmiiksi Ainon satutakin! Aivoton ainaoikean neulominen tuntui tuon pähkäilyn jälkeen oikein sopivalta vaihtoehdolta. Ohje tuohon takkiin on Suuresta Käsityölehdestä 3/2008 ja lankana huovutettava Tove. Takki neulotaan reilun kokoisilla (nro 4) puikoilla ja valmis, tarkoituksella liian iso neule huovutetaan pesukoneessa sopivan kokoiseksi.
Tätä neuletta olenkin nyt urakalla neulonut valmiiksi ja nyt puuttuu enää takin hupusta kymmenisen senttiä ja pääsen kokoamaan ja huovuttamaan. Hivenen kyllä pelottaa heittää takkia koneeseen, mutta minkäs teet. Tätäkin projektia on aloiteltu jo kesällä, jolloin testasin langan huopumista neulomalla takkiin taskut.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Näyttääpä ihanalta. Jännityksellä odottelemme, mitä tuleman pitää :)