maanantai 19. huhtikuuta 2010

Satutakki

Nyt on Ainon satutakki valmis ja napitkin kiinni! Sain takin neulottua valmiiksi pääsiäisenä ja huovutettua seuraavalla viikolla, mutta taskujen kiinnitys ja sopivien nappien löytäminen ottivat oman aikansa. Lauantaina löysin paikallisesta ompeluliikkeestä sopivan kokoisia puunappeja ja päädyin ostamaan ne. Jotenkin yksinkertaiset puunapit sopivat tuohon muuten kovin värikkääseen takkiin hyvin. Värilliset saivat takin näyttämään liian kirjavalta tai oikeastaan sekavalta.
Ylimmässä kuvassa siis valmis takki ennen huopumista ja tässä alla Ainolle sopivan kokoisen trikoopaidan kaverina. Tuosta alakuvasta saa jonkinlaista käsitystä takin koosta ennen pesukoneeseen joutumista.
Saumojen ompelemisen lisäksi tylsintä neuletöiden viimeistelemisessä on langanpäiden päättely! Päätinkin olla todella laiska ja neuloin aina alkavat ja päättyvät raidat viiden silmukan matkalta toisen raitalangan kaverina ja jätin langanpätkät nurjalle puolelle odottamaan. Pesukonehöykytyksen jälkeen leikkasin nuo ylimääräiset langanpätkät vain kylmästi pois ja hyvin tuntuivat langat huopuneen kiinni tuohon muuhun neuleeseen.
Taskut kiinnitin paikoilleen ketjuvirkkauksella. Nuo taskut kävivät pesukoneessa kolme kertaa pyörimässä ennekuin olivat yhtä huopuneet kuin muu takki. Aika mielenkiintoinen ilmiö! Napit ompelin kiinni aina kohdalle osuvan raidan värisellä langalla.


On se vaan mukavaa kun tulee kevät ja kesä! Ulkona kun saa paljon helpommin otettua kuvia. Pakko oli mennä ottamaan kuvia valmiista takista "nurmikolle" aurinkoon, vaikka alustana onkin vain syksyllä haravoimatta jääneet viimeiset ruskeat pihlajan lehdet. Viimeisessä kuvassa vielä se sama, nyt ryppyinen, trikoopusero kertomaan takin lopullisesta koosta. Yritän vielä saada joku päivä takista muutamia kuvia neidin päällä. Lopputulos on kiva ja tykkään! Lankoja tosin jäi ihan kauheesti yli, kun olin ostanut ohjeen mukaiset määrät, murr! Saapa nähdä syntyykö niistä vielä toinen takki vähän eri värityksellä jonain päivänä!


Ai niin, vaihdoin tuota taustaa vähän keväisemmäksi. Lapsuudenkotini pihalla kukkivat jo sinivuokot, sen kunniaksi sinivuokkoja nyt jonkin aikaa. Onhan tuo vähän hempeä, mutta...

Ei kommentteja: