lauantai 7. maaliskuuta 2009

Hahtuvaisia

Olavin Tomten -takkiin meinattuja lankoja etsiessä käsiin osui pussukallinen luonnonvärisiä hahtuvalankoja, jotka olen joskus vuosi sitten äitini varastosta realisoinut. Niistä oli aikanaan tarkoitus tehdä Olavin taskuvaippiohin imuja, mutta ne jäivät silloin tekemättä. Nyt otin lankanöttöset puikoille ja neuloin niistä imuja uuden vauvan vaippoja varten. Lankaa oli kuitenkin niin reilusti ja tuo harmaa hahtuva niin unelman pehmeetä, että siitä piti ehdottomasti kokeilla Ullassa ollutta villa Pöpien ohjetta.

Punnitsin langan ennen aloittamista ja sitä oli vajaat 50g jäljellä. Koska nuo meidän lapset eivät ole olleet kovinkaan pieniä vauvoja, loin silmikoita heti alkajaisiksi toiseksi pienimmän koon silmukkamäärillä. Lanka riitti juuri ja juuri, mutta housut ovat todella pientä kokoa. Saattavat mennä ehkä ensimmäisten viikkojen ajan, mutta muistelin, että tuo harmaa hahtuva kutistuu ensimmäisessä pesussa aikalailla. No, se nähdään sitten kun ovat käyneet pesussa.
Tuolla Ullan ohjeella housuista tuli todella mukavan malliset ja ennenkaikkea saumattomat! Pöpistä piti ehdottomasti kokeilla myös pitkälahkeiset versiot. Olen tuollaisen tumman hahtuvakiekon ostanut Helsingistä Taitoshopista joskus kymmenisen vuotta sitten, mutta olen tähän asti pitänyt sitä todella synkän värisenä. Silloin se oli ainoa vaihtoehto värillisissä hahtuvakiekoissa. Kiekolla se onkin melkein mustaa vaikka väri todellisuudessa vaihtelee ruskeasta, viininpunaiseen ja punaiseen.
Näistä tein suosiolla isommat, tuossa resorissa on 12s puikolla ja haarakiilaakin vähän sovelsin. Nämä pöpät ovat varmasti mainiot yöhousuina! Tuo langan väri tuli vasta valmiina neulepintana kunnolla esiin ja nyt on pakko todeta, että väri on hyvä, varsinkin auringonpaisteessa kuvattuna. En taida raaskia tehdä toisia housuja, vaan teenkin itselleni lopusta langasta lapaset. No, lankaa on kyllä vielä sen verran, että voi siitä vielä lapasten jälkeen saada yhdet lyhytlahkeiset pöpät tehtyä.

Olavin Tomten -takkikin on päässyt jo puikoille ja kovasti pähkäilen raidotuksen kanssa. En osaa vielä sanoa, onko tuo hyvä vai ei! Ihan kivalta tuo näyttää, täytyy varmaankin vaan jatkaa ja katsoa miltä näyttää isompana pintana.


Ei kommentteja: