sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Kesäjuhlia



Viimeisten kahden viikon aikana olemme juhlineet koko tämän kesän edestä. Hassua miten kahteen viikkoon sattui kaikki tämän kesän juhlat. Yksiäkään häitä ei edes meidän suvussa tai ystäväpiirissä juhlittu tänä kesänä, mutta muita mukavia juhlia kuitenkin. Viime viikonloppuun mahtui miehen isotädin 80-vuotis juhlat Hämeenlinnassa ja serkkuni pienen pojan kastekahvit.

Yritimme kasikymppisten jälkeen ottaa lapsista kuvia Vanajaveden rannalla, kun kerrankin oli edustavat vetimet päällä, mutta kuuma päivä ja skarppaaminen aikuisten juhlissa olivat vaatineet veronsa ja Olavi ei jaksanut keskittyä kameraan päin katsomiseen. Myös ohi ajavat veneet olivat kiinnostavampia kun tylsä kameran linssi. Näissä kuvissa on kuitenkin mielestäni hyvin nähtävissä lasten ominaispiirteet ja luonne!


Sunnuntain kastepakettiin sujautin mukaan sen toisen neulomani bambumyssyn, mutta pelkään pahoin, että myssy on saajalleen liian pieni. Kovin pieneksi mainostettu poika oli karvan verran meidän Toivoa isompi, vaikka on reilun kuukauden verran nuorempi. Tässäkin näköjään tuo koko on ihan katsojan silmissä, mutta ei voi minkään. Vähän kuitenkin harmittaa...

Naistenviikon kunniaksi ajattelin elvyttää meillä kotona lapsuudessani ollutta nimipäiväperinnettä ja koska saimme sopivasti vieraitakin, pyöräytin nimipäiväni kunniaksi mansikkakakun tuoreista mansikoista. Lapsuudessani naistenviikolla mansikkakakkua maisteltiin useana päivänä, sillä viikolle osuu kolmen serkkuni ja tätini nimipäivät! Itseasiassa tällä viikolla myös Helsingin Sanomat kirjoitti samaisesta aiheesta eli nimipäiväperinteen elpymisestä. Olen kovasti ajan hermolla.

Eilen sitten juhlittiin Ainon kummisedän nelikymppisiä Tampereen suunnalla. Että voikin olla hankalaa miettiä lahjaa 40 täyttävälle miehelle! Sain onneksi pikkulinnuilta vinkin, että juhlakalu olisi saamassa kaasugrillin synttärilahjaksi ja siitä se ajatus sitten lähti! Olen kesän aikana jossain blogissa (en valitettavasti nyt muista missä) nähnyt Marimekon Nadja -kankaasta (Iloinen takista tuttu kuosi) ommellut grillausessut ja koska kyseistä kangasta omasta laatikostani löytyi vielä sopiva pätkä, niin päätin surauttaa lahjaksi vastaavanlaisen. Nopeaa ja helppoa.Taskuun kirjailin vielä lisukkeeksi tekstin: grillimestari. Essu on yksinkertainen vyötärömalli solmimisnauhoineen. Lisukkeena todellakin tasku ja sivulla renksu työhaalarimalliin, vaikka grillipihtejä varten.

1 kommentti:

Mohariina kirjoitti...

Kauniita kuvia lapsista, juhlavetimissä koivujen ja veden äärellä. Näitä on kiva katsella vuosien kuluttua.