lauantai 4. heinäkuuta 2009

Lisää myssyjä

Olihan tuo myssy sitten kokeiltava myös tuosta Novitan Bambu -langasta. Alunperin olin ostanut tämän langan tiskirättiä varten, mutta mielestäni tuo vihertävän sininen väri oli niin sopiva Toivon myssyyn, että suunnitelmat muuttuivat. Ei poikavauvan myssyn aina tarvitse olla se perinteinen ja tuttu ja turvallinen vaaleansininen. Bambun tämänhetkisestä värikartasta tosin löytyy kaunis sininenkin.
Kokeilu on tosiaan juuri oikea sana kuvaamaan tämän työn neulomista. Langan neuletiheys ei ollut lähellekkään ohjeen tiheyttä ja silmukkamäärä oli päätettävä ihan vaan "mututuntumalla". Tuo malli on nimittäin siitä hankala, että valmiin myssyn kokoa on todella vaikea arvioida työn ollessa kesken ja puikoilla. Ensimmäiseen versioon kokeilin lisäysten ja kavennusten väliin aina 14 silmukkaa. Myös noita lisäyksiä oli tehtävä monta kerrosta enemmän kuin ohjeessa tai Lanetista neulottuissa myssyissä.
Myssystä tuli juuri sopiva Toivolle. Liian sopiva mielestäni, koska vauvan päänympärys kasvaa ensimmäisten kuukausien aikana useita senttejä. Ei auttanut muu kuin vähän mallailla myssyä Toivon päässä ja miettiä mihin kohtaan ja kuinka paljon laitetaan lisää silmukoita. Päädyin lisäämään jokaiseen väliin kaksi silmukkaa paitsi tuon "etupiipan" molemmin puolisiin sileisiin osiin vain yhdet silmukat. Eli kokonaisuudessaan toiseen myssyyn tuli lisää 10 silmukkaa. Tässä molemmat myssyt rinnakkain. Tuo pienempi myssy menee purkuun ja siitä tehdään joko uusi isompi myssy tai tiskirättejä!
Toivo pääsi koekäyttämään uutta myssyään juhannuksena mökillä ja se olikin oikein mieluinen, kaikki hatut tai myssyt eivät tosiaankaan ole! Tuo puuvilla-bambu lanka tuntuu neulottuna pintana todella ihanalta, silkkiseltä. Se ei ainakaan vielä ole hiostanut ja tuntuu pitävän pään lämpimänä vähän viileämmälläkin ilmalla. Tähän olen tyytyväinen. Tosin mietin miten tuon etupiipan saisi modattua vähän lyhyemmäksi? Ainakin tästä langasta neulottuna se meinaa käytössä venyä ja tulla silmille. Mietitään ja ehkä jopa kokeillaan tulevaisuudessa.


3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis, aivan ihana myssy! Itse olenkin katsonut tuota samaa mallia, mutta en ole vielä uskaltanut kokeilla. Kuinka paljon sinulla meni Bambua yhden hatun tekemiseen?
Johanna P

Jole kirjoitti...

Hei, ja kiitos kehuista =)

Anteeksi, että tämä vastaaminen kesti näin kauan. Yhteen myssyyn meni vajaa kerä lankaa. Tuo isompi myssy painaa nauhoineen kaikkineen 28g. Malli on todella mukava neuloa, eikä ollenkaan niin hankala miltä ohje äkkiseltään näyttää. Rohkeasti vaan kokeilemaan =)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitti paljon! Tuli kokeiltua, ja koska hattu onnistui, tein toisenkin heti perään. Ihastuin ohjeeseen lopullisesti! :)
Johanna P