lauantai 1. elokuuta 2009

Varsinaisia aasinsiltoja

Pääsimme eilen karkaamaan miehen ja Toivon kanssa ihan vaan kolmistaan Valkeakoskelle asuntomessuille, kun mummi ja vaari veivät Ainon ja Olavin päiväksi mökille. Tosin varsinaisesta karkaamisesta, saati mistään extempore reissusta ei ollut kyse, vaan matka vaati suurta suunnilltelua, järjestelyä ja organisointia. Mutta päästiin kuin päästiinkin katselemaan taloja.
Yksikään talo ei tehnyt sinällään suurta vaikutusta, mutta kaikista löytyi kuitenkin joitain kivoja ratkaisuja tai yksityiskohtia. Keittiöt olivat omaan makuuni turhan moderneja ja jotenkin uusissa taloissa kulkiessa alkoi yhä enemmän tuntua siltä, että vanha talo olisi sitten kuitenkin enemmän meidän juttu. Ja vaikka meillä on haaveissa se oma talo, niin nyt taisimme kuitenkin keskittyä enemmän tuon sisustuspuolen tarkasteluun, oman makuuhuoneemme remonttia silmällä pitäen. Vaikka kyllä ne unelmat ja haaveetkin taas saivat lisäpontta siipiensä alle! Minä varsinkin jaksoin ihailla (ja kadehtia) ihania kodinhoitohuoneita (ja ne tosiaankin olivat huoneita!) ja uskokaa tai älkää... pesukoneita. Upeita, uutuuttaan kiiltäviä ja hohtavia pesukoneita seitsemän, kahdeksan ja jopa yhdeksän kilon täytöllä.
Meillä, viiden hengen perheessä sitä pyykkiä kun riittää. Varsinkin kun nuorimmainen käyttää kestovaippoja, keskimmäinen kaksivuotias rakastaa yli kaiken ketsuppia ja syö ihan itse ja tuo meidän neiti on muuten vaan tarkka vaatteistaan! Ja tässä se aasinsilta: isontunut pyykkimäärä tarkoittaa myös suurempaa määrää pyykkipoikia ja se taas tarkoittaa sitä, että niille täytyi saada uusi säilytyspussi.

Piirtelin kaavan uuteen pyykkipoikapussiin ja aikaisemmin viikolla ja tänä aamuna leikkasin osat kankaasta. Leikkuuvaiheessa tuli ensimmäinen virhe ja piti vähän soveltaa. Kiireellä tekeminen kyllä yleensä aina kostautuu, se on jo moneen kertaan todistettu. Toinen ongelma tulikin sitten tuon henkarin saamisesta valmiin pussin sisään. Onneksi en kuitenkaan lähtenyt väkisin tunkemaan vaan mittasin mahtuuko henkari edes pussin sisään ja eihän se olisi edes mahtunut. Pääsin sahaamaan hankarista reilun sentin pätkät pois molemmista päistä ja johan toimi. Olen tyytyväinen! Ja jatkoa seuraa kunhan ehdin.

1 kommentti:

Reettamon kirjoitti...

Tämä on ihana. Kangas oikein herkku!

Itsellä on ollut suunnitelmaa värkkäillä samanmoista. Bongasin erään ystäväni luona kaupasta ostetun version tälläisestä. Hänellä pussukka toimitti tyttären yöpaidan säilytyspussin virkaa ja ajattelin, että meidän Poksulle myös. Pojalla on sopivasti naulakkokin sängyn yläpuolella.

Kunhan vaan jaksaisi/ehtisi ryhtyä toimeen..