sunnuntai 30. elokuuta 2009

Prinsessojen askartelua

Aino sai toukokuussa tädiltään nimipäivälahjaksi kirjan nimeltä Prinsessan askartelukirja. Kirjassa on monta kivaa ideaa prinsessamaisiin askarteluihin kotoa löytyvistä tarvikkeista, kuten vessapaperirullan hylsyistä, mehupilleistä ja kananmunakennoista. Mukava idea kirjalle ja mielestäni todella hyödyllistä opettaa lapsille, että kaikkea ei tarvitse ostaa kaupasta. Se kun ei kaikille lapsille ole nykyään mitenkään itsestäänselvyys.
Tosin kirjan ohjeita katsellessa ja tarvikelistoja lukiessa mieleeni tuli, että kuinkakohan monen kodin "perusvalikoimasta" löytyy noiden edellä mainittujen pillien, kennojen ja hylsyjen lisäksi silkkipaperia, kartonkia ja kuviopaperia kaikissa sateenkaaren väreissä. Tai erilaisia kimalleliimoja, koristenauhoja, askartelukiteitä, maaleja tai norkkoja. Meiltä noita tilpehöörejä nykyään löytyy, mutta kyllä ne on täytynyt jossain vaiheessa kaupasta ostaa.
Perjantaina askarreltiin Ainon kanssa tuon kirjan ohjeilla vessapaperihylsystä prinsessa kynäpurkki. Kirjasta löytyy pahvisia sabluunoja esimerkiksi tuon kruunun tekemiseen. Aino piirsi mallin avulla kruunun ääriviivat kartongille ja leikkasi sitten ääriviivojen mukaan. Liimaan kanssa touhuamisessa tarvitaan vielä kovasti äitin apua, mutta muuten menee jo tosi hienosti. Hiukset on tehty villalangasta ja viitta kuviollisesta lautasliinasta. Ohjeessa tuosta purkista puuttuu pohja eli pientä fiksaamista vielä vaaditaan, että kynät purkissa tulevat pysymään. Mutta hieno siitä tuli! Seuraavaksi pitää kuulema tehdä Olaville lohikäärme kananmunakennosta...

Ei kommentteja: