keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Auringonpaistetta



Ulkona paistaa ihanasti aurinko ja pakkasta on juuri sopivasti, reilut kymmenen astetta. Meillä harmillisesti vietetään jo toista päivää neljän seinän sisällä. Ainolle nousi kuume maanantai-iltana ja tämänpäiväinen luisteluretki naapurien kanssa piti sekin perua. Itse pääsin hetkeksi nauttimaan ihanasta ilmasta, kun nukuttelin Toivon terassilla päiväunille. Ja totta se on, aurinko alkaa jo aavistuksen verran lämmittää! Kevättä kohti mennään. Tosin huomiseksi on luvattu lisää lunta, nyt sitä kyllä riittää. Naapurin aidankin päälle on lunta jo kerääntynyt hulppea kasa!
Sisällä tosin tekisi mieli sulkea silmät tai vetää verhot ikkunan eteen. Kirkas, matalalta paistava aurinko saa pienten sormien jäljet ikkunoissa esiin ja pöly tanssii huoneilmassa.
Viikonloppuna meinasi "neuleahdistus" iskeä päälle. Olen tammikuun aikana aloittanut neljä uutta neuletta ja kaikki ovat kesken, tarkoituksella tosin. Nyt puikoilla heilui poikaversio tulevaa kummilastamme silmällä pitäen. Päätinkin tehdä neuleen kertaheitolla valmiiksi asti, odotetaanhan tuota tulevaa pientä syntyväksi ihan lähipäivinä. Neule toistaa mukavasti keväthankien sävyjä, sopii hyvin vauvalle, joka syntyy keskellä runsaslumista talvea. Tuon neuleen valmistuminen helpotti ja ahdistusvyyhtikin alkoikin sitten purkautua. Nyt on toinenkin neuletyö viittä vaille valmis ja mieli hyvä!

Ei kommentteja: