sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Postia Emmalle




Ja eivät ne välipäivinä tehdyt neuleet vielä loppuneet. On line Supersocke 100 -langasta neuloutui pitkävartiset sukat kummitytöllemme. Langan menekki koko sukkapariin oli huikeat 34g! Sukat tosin ovat pienet, terän pituus on n. 14cm. Tein sukkiin kiilakantapäät, jotta ne mahtuisivat helposti myös kengän sisälle.

Tykkään kovasti noista itsestään raidoittuvista langoista. Pientä ärtymystä aiheuttaa kuitenkin se, ettei sukista saa sitten milläään samanlaisia. Nytkin sukkien kantapäistä tuli erilaiset vaikka raidotus meni muuten kohdilleen.


Tämä talvi on kyllä ollut jotain aivan mahtavaa pakkasineen ja lumineen! Monena päivänä ei ole voinut muuta kuin ihmetellä ja ihailla kuinka kaunista ulkona on. Naapurini oli kuullut radiosta haastattelun, jossa hänen muistaakseen Kaari Utrio oli kehottanut vanhempia ottamaan tänä talvena paljon kuvia, joita tulevina lumettomina talvina voi lapsille näyttää. Sitä kun ei tiedä, onko tämä viimeinen kunnon talvi lapsillemme. Olenkin yrittänyt napsia kuvia lumisista ja kuuraisista puista, lapsista lumikasoissa leikkimässä ja ties mistä. Parinkymmenen asteen pakkaset ovat kyllä vähän tuota kuvaamista rajoittaneet, sormet kun alkavat jäätyä jo muutaman kuvan jälkeen.

Lasten kanssa ollaan kyllä otettu kaikki irti näistä talvipäivistä! Joka aamu ollaan ulkoiltu parikin tuntia pihalla. Hyvin ollaan tarettu kovemmillakin pakkasilla, kun on vaatetta ollut tarpeeksi päällä. Toivokin on päivittäin nukkunut kahdet päiväunet ulkona rattaissa. Toivolle hankittiin joululahjaksi Eisbärchen -merkkinen lämpöpussi, jolla tarkenee kovillakin pakkasilla. Pussi on taaperokokoa ja menee Toivolla varmasti vielä ensi talvenakin. Pienemmillä pakkasilla kun tuonne pussiin riittää päiväunille päälle pelkkä villapuku.



Ei kommentteja: