keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Välipäivien neulomuksia


Heti joulun pyhien jälkeen puikoille pääsi Tampereen messuilta ostetut Pirkka -langat. Niistä muotoutui nopeaan tahtiin isoilla puikoilla hatut sekä Ainolle että Olaville. Ainon hattuun halusin jonkinsortin piipan ja päätinkin kokeilla sitä tuttua Norjalaisen vauvanmyssyn mallia tälläiseen huovutettavaan hattuun. Olavin hattu on muuten saman mallinen kuin edellinen, mutta niskan puolelta se on matalampi. Edellinen hattu kun meinaa jättää niskan liian paljaaksi.
Tällaisten jättihattujen sovittaminen on ihan turhaa ja mittasuhteiden hahmottaminen hivenen vaikeaa. Joten ihan mututuntumalla mentiin. Lanka kun vielä huopuu erilailla leveys ja korkeus suunnassa ei lopputuloksesta voinut olla kovinkaan varma. Varsinkin tuo Ainon hattu oli ihan puhdas kokeilu. Onneksi lopputulos oli kuitenkin hyvä, ei täydellinen, mutta hyvä. Kehitettävää kyllä löytyy aina!

Molemmat hatut tarvitsivat kaksi pyöritystä koneessa ennen kuin olivat sopivan kokoisia. Ainon hatusta tuli tiiviimpi, vaikka pesuohjelmat olivat ihan samat. Niin, tuota... halusin saada hatun koneeseen mahdollisimman pian enkä malttanut etsiä kunnon paperia! Piirsin sitten hatun ääriviivat sanomalehteen. Tästä kuvasta kuitenkin näkee hyvin, kuinka paljon hattu pesussa kutistui, vaikka tuo sanomalehti ihan kamalalta näyttääkin. Annettakoon se anteeksi malttamattomalle tekijälle!
Muuten tuo Sweet baby cap toimi hyvin, mutta ainakin Ainon päähän tuosta etupiipasta tuli liian pitkä ja hattu muistutti päässä lähinnä hassun mallista lippalakkia. Päädyinkin kääntämään piipan edestä ylös ja neuloin sen kiinni hattuun. Ainon hattuun tein myös muutamia kiemuroita koristeeksi ketjuvirkkauksella. Hatut ovat olleet jo kovassa käytössä viime viikkojen pakkasissa. Alle on puettu Ruskovillan villaiset kypärämyssyt ja lämpimät ovat.


2 kommenttia:

eevah kirjoitti...

Oikein sievät päähineet! oletpa taas kerinnyt olla ahkera!

DN kirjoitti...

Kivoja kuvia ja hattuja! Täytyy kyllä todeta, että mäkin olen välillä juttujasi lukiessani miettinyt, että milloin ihmeessä sä oikein ehdit... :)