keskiviikko 9. huhtikuuta 2008

Sadepäivän hajatelmia

Sataa, sataa vaan - no, eipähän ainakaan kadut pölyä! Täällä meidän nurkilla kun ei ole vielä noita katuja putsattu ja varsinkin tuulisella ilmalla pölyä nousee oikein kunnolla. Muuten on ulkona ihanan raikasta ja keväistä. Sain eilen ostettua ensimmäiset ruukkunarsissitkin pihalle. Tosin vain kolme ruukkua, olivat sen verran tyyriitä. Ajattelin laittaa ne tuohon rappusten pieleen vanhaan emaliämpäriin. Tuonne terassin puolelle pitäisi myös löytää narsisseja ja vaikka ihania helmililjoja. Mutta kaikki aikanaan. Syksyllä istutetut sipulikukat odottavat vielä aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, mutta hyvältä jo näyttää. Ensimmäiset keltaiset krookukset kukkivat jo terassin edustalla. Taisin syksyllä vähän innostua noiden kukkasipuleiden kanssa! Mutta minä kun rakastan kukkia ja mullan kuoputtamista!


Käsityörintamalla edelleen hiljaista, suunnitelmia on vaikka kuinka, mutta se aika... Tällä viikolla on saatava tehtyä Tilda addiktien pussukka/nyssykkä vaihdon pussukkanyssykkä ja ensiviikon synttärisankarien kortit ja paketit! Pussukkanyssykän olen jo leikannut, nyt vaan vielä mietin laitanko väliin ihan levyvanua vai riittäisikö pelkkä tukikangas?


Kahvipussikassi projektini edistyy hitaasti, mutta varmasti. Materiaalia on kertynyt, kiitos kahvia juovien sukulaisien, varmaankin paria kassia varten. Tarkoitukseni on tehdä sellainen punottu kassi, jona ohje oli viime keväänä Kotiliedessä. Yhtä kassia varten tarvii yli 70 kahvipussia. Nyt on jo osa pusseista avattu ja leikattu ja ompelua vaille.


Ainolla on vappuviikolla kerhossa naamiaiset ja lupasin tehdä hänelle puvun. Neiti ilmoitti haluavansa olla kissa (olisin lyönyt vaikka vetoa prinsessan puolesta) ja kissapuvunhan äiti siis tekee. Ajattelin tehdä puvusta haalarin, jonka huppuun tulee kissankorvat ja peppuun häntä. Materiaaliksi suunnittelin velouria, se kun on pehmeää ja mukavaa silitellä ja ei läheskään niin kuumaa kuin fleece. Materiaalia pitäisi varmaankin pikaisesti tilata jostain nettiputiikista ja piirrellä kaavat valmiiksi.

Aloitin neulomaan Olaville toisia lapasia kevääksi jo ennekuin sain selkäni toissaviikolla aivan jumiin. Nyt ne vaan odottavat tuossa lipaston päällä ja eipä huvita yhtään tarttua puikkoihin! Kokeilen niihin tuollaista kaksiväristä vinoraitamallia. En ole vielä oppinut tekemään kirjo- saatika intarsianeuletta niin siististi, että lopputulos menisi omasta laadunvalvonnastani läpi. Lankana noissa on sama vihreä Nalle kuin aikaisemmissa yksivärisissä. Tuo valkoinen on myös Nallea, tosin varmaan jo kymmenen vuotta vanhasta kerästä ja aivan eri tuntuista ja (mielestäni myös) paksuista.

"Sataa, sataa ropisee, pili pili pom..."

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kiva blogi - tulin kurkkaamaan ;D

puutarhassa kuopsuttelu on minunkin lempipuuhia. Tänä kesänä yritän saada kukkaniittyä aikaiseksi - siemeniä kävin hakemassa tänään.

Minun kahdenvanha poika on pyytänyt tänään useammankin kerran 'Äiti laula taas se sataa sataa ripisee pili pili pom..'