keskiviikko 20. elokuuta 2008

Matonkuteita

Räsymatot ovat jotenkin niin ihania! Niistä tulee heti mieleen lapsuus ja mummola. Kävin muutama vuosi takaperin kaupungin kudonta-asemalla paukuttamassa yhden maton. Tuohon mattoon upposi kolmenlaisia kuteita: uusia kankaanhulpiosta leikattuja, trikoisia ja vanhoista pussilakanoista revittyjä ihanan pehmeitä kuteita. Nuo vihreät 70-luvun pussilakanat löytyivät vanhempieni liinavaatekaapista. Osa oli sellaisia, jotka he ovat aikanaan saaneet häälahjaksi. Ihmeen hyvässä kunnossa nuo lakanat olivat. Ainoa vika niissä oli se, etteivät ne enää mitoiltaan käy näihin nykyisiin peittoihin ja kukaan ei halua enää käyttää niitä vanhoja painavia ja liukaspintaisia täkkejä.
Matosta tuli kaunis ja kuteita jäi reilusti yli. Varmasti yli puolet niistä uusista hulpiokuteista oli kerimättä Ikean isossa kassissa, siinä sinisessä, muutaman vuoden. Kuteet pölisevät sen verran pahasti, ettei niitä ole voinut sisätiloissa selviä. Muutama viikko takaperin levitin kuteet vanhempieni pihalle ja selvin ja kerin! Se olikin sitten ilmeisesti tämän kesän viimeinen lämmin ja aurinkoinen päivä! Nyt kuteet odottavat valmiiksi kerittyinä matoksi pääsyä. Ajattelin tehdä kaksi kapeaa mattoa keittiön pöydän alle. Pitäisi varmaankin soitella kudonta-asemalle ja kysellä vapaita aikoja...
Kävijälaskuri raksutteli 4000 ja tasaluvun bongasi Omppumato, jolle lähtee lähiaikoina pieni palkinto. Onnea Omppumadolle!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Syötävän ihanat värit korissa, tulee varmasti kauniit matot =)
Saitkos muuten e-kortin. Tiä kämmäsinkö sen lähetyksessä vaiko en. Siinä oli pari kysymystä mukana.

Jole kirjoitti...

Kiitos, tykkään itsekin tosi paljon noista väreistä. On muuten hauskaa miten valmiista matosta näkee vielä noiden kirjavien pussilakanoiden kuosin!

Ei ole tullut kortti perille...