maanantai 25. elokuuta 2008

Viikonloppuna mökillä

Lauantaina pääsimme koko perhe ensimmäistä kertaa tänä kesänä käymään mökillä. Suunnitelmissa oli viettää lauantaipäivää touhuillen ja ajaa yöksi kotiin. Mökillä alkaa olla jo todella kosteaa ja koleaa sisätiloissa ja pikkumökkiä ei kannata enää lämmittää yhtä yötä varten. Lapsille on kaiken lisäksi tullut kauhea tarve päästä yöksi aina "omaan kotiin" ja yöt muualla ovat todella levottomia. Ilma onneksi suosi meitä, aurinkokin näyttäytyi, eikä sadetta saatu koko päivänä! Ilmassa oli kylläkin voimakas syksyn tuoksu ja tuntu.

Aino pääsi vihdoin ja viimein vaarin kanssa kalaan! Ensin tehtiin verkkojen nosto retki ja rantaan tuotiin komea saalis: lahna ja kuha. Lahna päästettiin takaisin järveen kasvamaan, mutta kuha oli sen verran hyvän kokoinen, että se jätettiin syöntiä varten. Kuhalla olikin painoa reilut 1,6kg, kyllä Aino oli polleana saatte uskoa. Totuuden nimissä tässä kohtaa on hyvä paljastaa, että vaari oli käynyt aamulla kurkkaamassa verkot ja todennut, että varma saalis oli tulossa! Iltapäivällä miesten keihäsfinaalin jälkeen Aino ja vaari lähtivät vielä mato-ongelle ja taas tuotiin rantaan iso kalansaalis, särkiä ja ahvenia.

Minä puolestani pesin melkein kokopäivän mattoja. Nyt on hyvä mieli kaikki matot pestynä! Vesi oli jo sen verran viileää, että uimaan en uskaltanut mennä. Kahlasin vain Ainon seuraksi polviani myöten ja kyllä teki häijyä. Lapset vielä uida pulikoivat minkä jaksoivat, huh!


Ei kommentteja: