tiistai 12. elokuuta 2008

Silmukkamerkit


Joku saattaakin muistaa Peikonpojan Päiviltä keväällä testailtavaksi saamani uudenlaiset siirrettävät silmukkamerkit. Kovasti niitä olen testaillut ja niihin tykästynyt. Nyt sain vihdoin ja viimein aikaiseksi kirjoittaa sekä Päivin blogiin, että tänne omaanikin muutaman sanasen kuvien kera noista merkeistä!
Ensimmäinen työ johon niitä kokeilin oli etureunasta toiseen neulottava helmenharmaa juhlakeeppi (joka jäi kesken langan loputtua). Työssähän neulottiin lyhennettyjä kerroksia, joiden avulla keepin muoto syntyy. Keeppiä neulottaessa merkit olivat näppäriä käyttää, koska kerrosten kääntymiskohta vaihtui joka kerroksella ja merkit sai helposti siirrettyä uuteen paikkaan ja napattua kokonaan työstä pois kun niitä ei tarvinnut.
Nyt merkit olivat käytössä kummitytölleni aloittamassani hieman A-linjaisessa villatakissa, jossa tehdään kavennuksia sivusauman molemmin puolin. Päätin kuitenkin tehdä takin miehustan ilman sivusaumoja, säästänpähän aikaa kun ei tarvitse ommella kasaan! Tässä työssä myös ns. perinteiset merkit olisi toiminut hyvin, koska merkit osoittivat "sivusauman" paikan.
Asiasta kolmanteen, sain kun sainkin sen puuttuvan Primavera -kerän ja nyt keeppi odottelee viimeistelyä ja lankojen päättelemistä! Esittelen keepin heti kun se on esiteltävässä kunnossa.

Muistuttelen vielä, että Anna hyvän kiertää -ketjussa olisi vielä tilaa kahdelle halukkaalle. Lisää tietoa löytyy tuolta hieman alempaa Anna hyvän kiertää -otsikon alta!

Ei kommentteja: