maanantai 8. kesäkuuta 2009

Myssyjä ja purkutuomioita

Jotain pientä neulomusta on saatu täälläkin viime viikkoina tehtyä. Törmäsin nimittäin jo talvella monessakin eri neuleblogissa aivan ihanaan vauvan myssyn ohjeeseen ja sellainenhan oli meidänkin tulokkaalle tietysti neulottava. Myssy on nimeltään Sweet baby cap ja se vaikutti paremman malliselta kuin perinteinen siksak -mallilla neulottava myssy. Ja taas kerran mallin saumattomuus viehätti erityisesti, eipähän ole pienen päätä painavia saumoja myssyssä.
Ja eipähän tämäkään neuleprojekti heti alussa ihan putkeen mennyt. Halusin kesää ajatellen tehdä myssyn tuosta ihanasta pätkävärjätystä Lanetista, mutta minulla ei ollut hajuakaan millä silmukkamäärällä myssy kannattaisi tehdä. Ensimmäisen yritelmän aloitin ohjeen silmukkamäärällä, mutta hyvin pian huomasin, että myssystä oli tulossa valtava, vaikka lanka on todella ohutta. Eikun purkuun ja silmukoita vähemmän seuraavaan. Tuon kakkosversion tein ihan valmiiksi asti ja sitä sitten päästiinkin melko pian kokeilemaan aidon mallin päähän. Ja sekin todettiin reiluksi! Vielä samana iltana kun sairaalasta kotiuduttiin aloitin kolmannen version neulomisen taas pienemmällä silmukkamäärällä ja tästä kolmannesta versiosta tuli hyvä vastasyntyneelle. Ja tietenkään myssyä ei tullut kuvattua silloin vastasyntyneen päässä vaan vasta nyt kuusiviikkoisena kun se on jäämässä jo pieneksi.

No, seuraavaksi käyttöön pääseekin tuo kakkosversio, joka on vielä päättelyä ja nauhoja vailla. Tästä kuvasta näkee hyvin myssyjen kokoeron. Tuossa pienemmässä on aina lisäysten ja kavennusten välissä vain yksi silmukka vähemmän eli koko ympäryksessä on kuuden silmukan ero.

Tähän loppuun vielä kuva purkutuomion saavasta villatakista, jota aloin neuloa aivan summan mutikassa, kun piti joku työ saada mukaan sokerirasitukseen. Tässä takissa ei taida olla muuta hyvää kuin nuo raglankavennukset! Mittasuhteet on muuten ihan pielessä, takki on liian leveä ja lyhyt, hihat liian pitkät ja kapeat ja resorit rumat. Miksiköhän tämä piti mennä ihan päättelemääkin? Lanka on kyllä ihanaa ja tuo väritys todella mieluinen. Pitäisiköhän tästä langasta kuitenkin tehdä pusero?

3 kommenttia:

Tess kirjoitti...

Söpöt myssyt ja pienokainen :)

Millä silmukkamäärällä teit myssyt? Mie ajattelin tehdä mahdollisesti yhden myssyn langasta, jonka tiheys on suunnilleen sama kuin tuossa alkuperäisessä ohjeessa. Käyttämäsi ohje näyttää sopivalta, mutta pienin koko näyttää olevan puolivuotiaalle ja se kyllä on varmasti ihan liian iso vastasyntyneelle. Mulla ei oo oikein käsitystä vauvojen päänkoosta, joten pientä suuntaviittaa kaipailisin :)

Jole kirjoitti...

Heippa Tess!

Ja kiitos jättämästäsi kommentista.

Tuossa pienemmässä myssyssä on noiden lisäysten ja kavennusten välissä aina 16s (alkuperäisessä ohjeessa 18s) ja tuossa isommassa vastaavasti 17s. Tuo pienempi myssy oli tosiaan sopiva vastasyntyneelle, jonka päänympärys oli n.35cm ja tuo isompi nyt kuusiviikkoiselle, jonka py on 38cm. Vauvan päänympärys on todellakin kasvanut 3cm kuuden viikon aikana!

Lankana noissa myssyissä oli tosiaan Lanett ja tein kumpaankin myssyyn noita lisäyksiä 10x kun ohjeessa oli muistaakseni 7x. Huomasin nimittäin, että myssy olisi muuten jäänyt liian matalaksi. Seuraavaksi ajattelin kokeilla langaksi Novitan Bambua, siitä tulisi varmasti mukava kesämyssy. Täytyisi vaan noita silmukkamääriä vähän miettiä =)

Toivottavasti tästä sepustuksesta oli jotain apua =)

Tess kirjoitti...

Kiitos vastauksesta :)