keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Tildatilkkuja

Koska uusia valmiita töitä ei nyt ole näytettäväksi niin esitellään sitten näitä vanhoja. Tässä yksi, jota en ole vielä ehtinyt esittelemään, vaihtojuttuja tämäkin taas kerran. Tildafoorumilla nimittäin ideoitiin kevään mittaan vaihto, jossa tarkoituksena oli tehdä jokaiselle vaihdossa mukana olevalle tilkkublokki. Tilkussa piti olla jokin Tilda "hahmo" tai aihe aplikoituna ja oma nimimerkki. Näistä tilkuista voisi jokainen koota mieleisensä tildaystävistä muistuttavan peiton tai muun työn. Yhtenä kriteerinä oli, että tilkkujen värimaailma olisi vaalea ja tildamainen ja aplikaatiot aidoista Tildakankaista. Jokaisen oli tarkoitus tehdä tilkuista omansa näköisiä ja parhaan kykynsä mukaan. Tilkun kooksi sovittiin 20x20 + saumanvarat.
Tässä vaihdossa oli onneksi muitakin ensikertalaisia tilkkuilijoita mukana itseni lisäksi. Silti oli todella epävarma olo tilkkujen tekemisen suhteen ja kynnys niiden lähettämiseen tosi korkealla. Ajattelinkin tilkkuja suunnitellessani ja tehdessäni, että vaikka viime jouluinen kalenterivaihto oli isompi ja haastavampi vaihto, niin sen kanssa minulla oli ainakin kymmenen kertaa varmempi olo. En osannut edes valita vain yhtä "aihetta" vaan tein kolmea erilaista tilkkua. Mukikuvion löysin pääsiäiskirjasta, talo ja ruukussa oleva puu ovat Talopeitosta (en nyt muista missä kirjassa tuo talopeitto on).

Kuviot kiinnitin pohjakankaaseen kaksipuoleisella liimaharsolla ja sen jälkeen huolittelin reunat käsin pykäpistoin. Vaikka kuviot olivat suhteellisen pieniä, sai tuohon huolitteluun menemään uskomattoman paljon aikaa. En kuitenkaan uskaltanut alkaa kokeilemaan reunojen huolittelua koneella, vaikka koneestani tuollainen pykäpiston näköinen ommel löytyykin. Yleensä nuo kiireessä tehdyt kokeilut epäonnistuvat totaalisesti. Vähintäänkin kone olisi vetänyt sisuksiinsa yhden tilkuista tai tehnyt biljardipallon kokoisen syttyrän, jonka olisi joutunut leikkaamaan irti koneesta! Ei kiitos! Ja eipä noiden kuvioiden leikkaaminenkaan tuosta liimaharsosta kaikkein nopeinta ollut - varsinkaan kun kaikki talon sakset ovat taas muuta kuin teräviä.

Tuon nimimerkkini luonnostelin ihan lyijykynällä suoraan tilkkuun ja muliinilangalla tikkipistoilla sen ompelin/kirjoin. Oma suosikkini noista tilkuista on varmaankin tuo ruukkupuu, se on jotenkin kivan yksinkertainen. Vaikka meillä sairastettiin oksennustautia tilkkujen lähetysviikolla sain ne kuitenkin ajoissa tehtyä ja olin niihin tyytyväinen, parhaani tein ja parempaan en olisi pystynyt.

Todella hauskoja ja erilaisia tilkkuja tulikin sitten postipojan matkassa takaisinpäin! Kiitos ihanille tildaystäville! Peiton olen niistä suunnitellut tekeväni jahka aikaa ja innostusta moiseen taas löytyy. Muutamia tilkkuja täytyy varmaankin tehdä itse lisää, että peitosta tulee hyvän kokoinen.


Ei kommentteja: