perjantai 4. heinäkuuta 2008

Eräs tunikaprojekti

Osa 2
Kankaan leikkaaminen

Päädyin leikkaamaan tämän ensimmäisen koetunikani tuosta Helsingistä ostamastani pikkukukallisesta kankaasta siitä yksinkertaisesta syystä, että se oli ostamistani kankaista halvinta. Eipä sitten harmita niin paljon, jos lopputulos ei jostain syystä miellytä. Nyt jo tiedän, että pääntie on makuuni liian avara, vaikka pienensin sitä alkuperäisestä kaavasta huomattavasti - olisi pitänyt pienentää lisää!


Kankaan leikkasin jo joskus toukokuussa eräänä iltana sillävälin kun muu perhe oli poissa. Ja tietenkin todella ergonomisessa työasennossa olohuoneen lattialla! Tulipa taas ikävä koulun korkeita OIKEITA leikkuupöytiä. Nyt sormet oikein syyhyää ompelukoneen ääreen. Kyllä tuo vaatteiden ompeleminen on ainakin minulle sitä ominta, oikein harmittaa kun ei ole tullut tooosi pitkään aikaan mitään vaatetta ommeltua. Viimeisin tekemäni vaate taitaa olla (jos ei kastepukua oteta laskuihin mukaan) kälyni häihin tekemäni mammajuhlamekko. Ja häät oli tosiaan heinäkuussa 2006!

Vaan enpä taida päästä ompelukoneen ääreen istumaan ennenkuin meidän iskän selkä on vähän paremmassa kunnossa, että voi pitää lapsille seuraa sillä aikaa kun äiti ompelee. On nimittäin tuo meidän Olavi sen verran touhukas avustaja, että napsauttelee virrat koneesta vähän väliä. No, onhan se tietysti kivaa kun valot vilkkuu, mutta... hieman turhauttavaa näin äidin näkökulmasta! Mutta lorupussi on kyllä ommeltava valmiiksi ennen ensi viikkoa! On nimittäin lorukorttivaihdossa tulossa muutamia kortteja. Tildatyyliin tottakai!

Ei kommentteja: