lauantai 26. heinäkuuta 2008

Kesähame etsinnässä

Olen koko kesän yrittänyt löytää itselleni hametta. Siis ihan tavallista puolihametta, jossa olisi kuitenkin joku juttu. Sellaista hametta, josta voisi tulla kaikien aikojen suosikkikesähame. Valmiina sellaista ei ole löytynyt! No, kas kummaa, kun kukaan ei ole tullut sellaista kotiovelle tarjoamaan! Eihän minulla mitään kovin suuria odotuksia hameen suhteen ole, sen vaan pitäisi olla kaikin puolin täydellinen! Materiaaliltaan joko ohutta pellavaa tai puuvillaa, väriltään vaalea, muttei ihan valkoinenkaan. Ei liian yksinkertainen, muttei liian runsaskaan. Ehkä hieman maalaisromanttinen, mutta sellainen jota voi pitää ihan arkena ja niin edelleen ja niin edelleen! Enhän minä toivo kuin ihan vaan tavallista hametta...
Kaiken tämän pohdiskelun jälkeen muistin ostaneeni joskus toukokuussa Sanomatalon Eurokankaan kilolaarista palan brodeerattua pellavaa hametta varten! Kaivoin sen samantien esiin ja päätin tehdä hameen! Leikkasin, laskostin ja ompelin. Jotain jäi mielestäni kuitenkin puuttumaan. Laskoksineen ja runsaine helmoineen hame kaipasi mielestäni vielä sitä jotain romanttista ripausta. Ajattelin laittaa hameeseen leikkaussaumaan pitsiä tai koristenauhaa. Paikallisesta kangaskaupasta löysin vaaleanvihreää puuvillapitsiä (nuo brodeeratut kukat ovat vaaleanvihreitä), joka kuitenkin näytti ehkä liian vihreältä ja valkoista koristenauhaa. ostin sitten molempia. Valkoinen ei sellaisenaan sopinut hameeseen ja päätin kokeilla nauhan värjäämistä teellä. Teevärjäyksellä saa sellaisia kauniita murrettuja ja vanhan näköisiä värejä.

Koska eri teelaadut tuottavat erilaisia värituloksia päätin testata sekä mustaa että vihreää teetä. Ylempi mallitilkku on värjätty mustalla teellä ja alempi näinollen vihreällä. Mustasta teestä tulee tuollainen punertava sävy ja vihreästä taas kellertävä. Huomenna aamulla on aamuteen lisäksi tiedossa myös kulhollinen värjättävää nauhaa! Mihin kaikkeen sitä ihminen on valmis yhden hameen takia?! Enkä ole edes kovin vakuuttunut siitä, onko tuossa hameessa aineksia unelmien kesähameeksi!

2 kommenttia:

Elvina kirjoitti...

Aivan mahtava hame! Onko se Sanomatalon Eurokangas paikoillaan edelleen vai yhdistyikö se jonkun toisen kanssa? Vai joku ihan toinen liike? Näin vaan jossain vaiheessa Hesarissa mainoksen, että keskustan liikkeissä muuttoale. Ois ens viikolla asiaa Helsinkiin ja pitäisi päästä kangaskauppaan...

Jole kirjoitti...

Hei Elvina!

Viimeksi kun kävin niin oli vielä Sanomatalossa, mutta nyt en kyllä äkkiseltään muista koska se muutto on. Nettisivuilla näytti vielä olevan vanhoilla osoitteilla. Olisko se muutto vasta elo-syyskuussa?!