tiistai 6. tammikuuta 2009

Joulusukat


Joulu ei varmasti edes tulisi ilman viimehetken pieniä tai vähän suurempia ompeluksia. Joulusiivouksen keskellä päätin ommella lapsille joulusukat aattoaamun pieniä lahjoja varten. Tai oikeastaan ajatus lähti noista Taru Castrenin ihanista joulukuvista, joilla on kuvitettu Lauletaan joulupukille -kirja, joka kotiutui meille vähän ennen joulua. Kuvia oli ihan pakko päästä kokeilemaan johonkin, vaikka se kai vähän luvatonta onkin... Tuo tonttukuvioinen on Olavin ja enkelikuvioinen Ainon. Ja enhän minä näitä ole mihinkään myyntiin tekemässä vaan ainoastaan omille lapsilleni.
Leikkasin siis Ikean halvasta, mutta ihanan tuntuisesta pellavasta sukat ja silittelin nuo siirtovuvat niihin. En tehnyt sukkiin edes vuorta, saati laittanut vanua väliin, vaan huolittelin saumirilla. Ihan putkeen ei tämäkään projekti mennyt! Tarkoitus oli kummankin lapsen nimi myös silitellä sukkaan, mutta kiireessä tulostin nimet väärinpäin eli unohdin kääntää peilikuviksi ennen tulostamista! No, sattuuhan näitä. Ensi jouluksi pitää kuitenkin tehdä yksi uusi sukka tälle uudelle tulokkaalle, joten jos vaikka silloin saisi myös ne nimet sukkiin. Pitäisi tuota pellavaakin käydä hamstraamassa lisää Ikeasta!

Niin ja tällaiset suloisuudet löytyi aattoaamuna sukista! Lisäksi oli muutama suklaa. Olavia kiinnosti ne suklaat kyllä enemmän kuin oma pupu, mutta nämä ovatkin sellaiset lelut, joista äitikin tykkää. Olikohan nämä nyt ostettu lapsille vai oikeasti itselle?

Ei kommentteja: