maanantai 23. marraskuuta 2009

Joulu mielessä

Torstaina sain vihdoin käsiini uuden ihanan joulukirjan! Kirja on Outi Loimarannan ja Marjo Koivumäen Oi ihana joulukuu, jonka tilasin kirjakerhosta ihan ikiomakseni. Kirja on ehdottomasti kaunein joulukirja, jonka olen pitkään aikaan nähnyt.


Vaikka kirjassa on ohjeita niin askarteluun kuin herkkuihinkin on se mielestäni ehdottomasti upein katselu- ja fiilistelykirjana. Toisin kuin monissa joululehdissä, tässä kirjassa joulun tunnelma rakennetaan sen perinteisen kartanojoulun lisäksi myös kerrostalokotiin. Joulunajan leivonnaisista ehdoton suosikkini on taatelikakku, josta kirjassa oli herkullisen näköinen kuva!


Olen pikkuhiljaa alkanut valmistautua jouluun tai paremminkin joulun odotukseen. Löysin muutama viikko sitten paikallisesta osto- ja myyntiliikkeestä ihania vanhoja kuusenkoristeita. Näissä on vieläkin sisällä aivan kivikovat karamellit. Nämä pääsevät ehdottomasti koristamaan kuustamme tänä vuonna punaisten pallojen lisäksi. Minusta jouluun kuuluu ehdottomasti samat koristeet vuodesta toiseen. Tapa on juurtunut minuun lapsuudenkodistani. Minulle osa joulun tunnelmaa syntyykin siitä, että tiedän löytäväni mummolan kuusesta samat koristeet, joita siellä oli jo omassa lapsuudessani.


Omaa koristevalikoimaamme olenkin joka vuosi kartuttanut ostamalla kuuseen yhden kauniin uuden koristeen. Tänä vuonna ajattelin alkaa keräämään kaikille lapsille samaan tyyliin joulukoristeita. Meillä ainakin Aino ja Olavi ovat osoittautuneet kanssani samanlaisiksi jouluihmisiksi.


Olen näitä Mailegin nissejä ihastellut monessa blogissa ja nettiputiikissa. Ehkäpä lasten joulusukista voisi tänä vuonna aattoaamuna löytyä omat tonttuset. Kuva on lainattu Mailegin sivuilta.Viikonloppuna sain vaihdettua jo olohuoneeseen jouluverhot ja keittiönkin verhot ovat viimeistelyä vaille valmiina. Kaipaisin kuitenkin vielä lisää jouluisia yksityiskohtia kotiin. Tietenkin punaisia, sillä punainen on ehdottomasti minulle SE oikea jouluväri. H&M Home -malliston joulukuvastossa oli houkuttelevia punaisia ihanuuksia ja vieläpä kohtuuhintaan. Olohuoneen tai keittiön sohvalle voisi hankkia tuon ihanan raikkaan neuletorkkuhuovan.


Ja muutamia tyynynpäällisiä...



ja vessaan muutamat pyyhkeet



ja keittiöön

Kuvat: H&M

1 kommentti:

Sari. kirjoitti...

Joulutunnelmia kurkkimassa... :)

Minusta muuten sen boordileikkurin jälki käy ihan lumihiutaleesta, ehdottomasti!

Tuota H&M:n punavalkoraidallista torkkuhuopaa olen itsekin havitellut, mutta tänä jouluna taidan minimoida hankinnat kaikin puolin joten kaivelen perinteiset jouluvällyt hieman tuonnempana :)

Aurinkoa marraskuuhusi!