sunnuntai 29. marraskuuta 2009

1. adventti


Nyt sytytämme kynttilän,
se liekkiin leimahtaa.
Me odotamme Jeesusta,
seimessä nukkuvaa.


Meillä on viikonloppuna juhlittu ensimmäistä adventtia sekä Olavin 3-vuotis synttäreitä!Unohdin illalla ottaa kuvan kyntteliköstä ja täytyi turvautua viimevuotiseen kuvaan. Kynttelikkö on sama, mutta tänä vuonna kynttilät ovat niitä siromman mallisia. Liinakin tuossa senkin päällä on vähän erilainen. Missähän tuo kuvassa näkyvä liina oikein on? Ettei vaan olisi hautautunut pyykkikorin pohjimmaiseksi...


Ostin jo viime jouluksi tälläiset numerosydämet adventtikynttilöitä varten. Ja tilasin vielä toisetkin, kauniimmat, Augustin huvilasta. Sellaiset ruskeat umpinaiset, joissa on valkoinen numero keskellä. En vaan saanut vuosi sitten aikaiseksi ostaa sopivan kokoista kynttilätarjotinta ja tänä vuonna sama juttu! Turvauduin taas tuohon perinteiseen vatiin, jossa nuo kunttilöiden paikat on valmiina. Tykkään tuosta kyllä kovasti, mutta vaihtelu voisi virkistää. Ja eipä siinä muuta, mutta jää kauniit sydämet käyttämättä! Niitä kun ei tuohon kynttilänjalkaan saa oikein kauniisti aseteltua.


Olavi tosiaan täytti jo 3-vuotta! Meillä joulukausi alkaa aina Olavin synttäreistä. Synttärivieraille tarjotaan glögiä ja torttuja. Jouluverhot ja matot on täällä kotona paikoillaan, samoin kyntteliköt. Tontut ja muut koristeet otetaan esille tosin vasta vähän myöhemmin. Sankari suostui jopa kuvattavaksi!

Meinasin ihan unohtaa, että partiolaisten adventtikalenterissa on luukut jo tästä päivätä alkaen. Onneksi Hannis muistutti blogissaan asiasta! No, saavat lapset sitten huomenna aamulla avata kaksi luukkua!

Ei kommentteja: