tiistai 18. maaliskuuta 2008

Blogista


Sunnuntain Hesarissa oli kokosivun juttu blogeista. Tuota juttua anoppilassa lukiessani aloin miettiä myös tätä omaa blogiani. Jutun mukaan suomalaisista blogeista ns. käsityöblogit ovat kaikkein isoin ryhmä. Tuohon käsityöblogi -kategoriaan varmaankin myös tämä minun blogini kuuluu, rakentuuhan tämä pitkälti tekemieni ja suunnitteilla ja keskeneräisinä olevien käsitöideni ympärille.


Jutussa sana blogi oli suomennettu verkkopäiväkirjaksi. Itselleni tämä blogi on tosiaan ainakin osittain myös päiväkirja. Tai ehkä kalenteri. Tai jotain noiden kahden väliltä... Pääasiallinen tarkoitukseni ja syyni blogin aloittamiseen ja ylläpitämiseen on kuitenkin se, että sain opiskeluaikana tarpeekseni kaikenlaisiata portfolioista ja koska omista töistä olisi hyvä sellaista (tulevaisuutta silmällä pitäen) koota, tuntui tämä vaihtoehto näppärältä!


Aluksi kuvittelin kirjoittavani tekstejä vain itselleni, mutta koska blogissani ainakin laskurin mukaan käy ainakin joitakin lukijoita, huomasin kirjoitustyylin nopeasti vaihtuvan kuvitteellisille lukijoille kirjoittamiseksi.


Vielä kuitenkin tuohon Hesarin juttuun...sen mukaan Suomen luetuin käsityöblogi (niistä jotka löytyvät blogilistalta) on helsinkiläisen käsityötieteiden maisteriksi opiskelevan naisen blogi Viiniä ja villasukkia. Blogin pitäjä oli kirjoittanut mielestäni hyvän jutun tuohon Hesarin juttuun liittyen. Olenkin tuota blogia käynyt jo aikaisemminkin lukemassa. Löysin sen sattumalta neuleblogeja kurkkiessani. Aivan ihania käsityö- ja neuleblogeja blogeja löytyy myös Salainen neuleystävä 2008 -ringin osallistujalistalta.


Kävin muuten pääsiäiskorttien ohella tipauttamassa postilaatikkoon ne Yliopiston hakupaperit... nyt vaan odotellaan, että pääsykoemateriaali julkaistaan ensikuun alussa nettiin ja sitten vaan lukemaan. Pääsykokeet oli joskun toukokuun alkupuolella! Saa nähdä miten käy! Vähän jännittää!

Ei kommentteja: