sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Olaville neulepusero

Taas pitkästä aikaa koneen ääressä! Pitäisi päivittää tätä blogia vähän ahkerammin, ettei olisi aina kerralla niin kamalasti uusia juttuja. Valmiita töitä ei tunnu nyt valmistuvan, ainoastaan keskeneräisten kasa kasvaa uhkaavasti. Nyt on taas niin kauhea into kokeilla kaikkea uutta ettei valmista tahdo syntyä!
No, tässä välissä voin kai esitellä uuden keskeneräisen työn eli kaarroke neulepusero meidän Olaville. Tajusin nimittäin, etten ole neulonut omille lapsille juuri mitään! Aino sai uuden villatakin (sen ihanan vihreän) ja nyt on sitten Olavin vuoro.
Löysin vanhoja Novita-lehtiä penkoessani aivan syötävän suloisen kaarrokevillapuseron ohjeen ja päätin kokeilla sitä. Lehden pusero on väritykseltään tehty tytölle, mutta värejähän saa helposti vaihdettua. Ja ohjeessa kaarrokkeessa on kirjoneuletta, mutta koska en sitä taiteenlajia hallitse, teen kaarrokkeeseen raitoja! Lankavarastostani löysin viisi-kuusi vuotta sitten ostettua kauniin harmaata Woolia, joka sopi tähän neuleeseen täydellisesti. Puserosta ei tule vauvamaisen lällyn värinen vaan miehekäs! Ohje on siis Novitan numerosta2/2002 ja lankana Novitan Wool. Neulominen käy joutuisasti suljettuna neuleena pyöröpuikoilla kainaloihin asti. Mukavaa neulomista kun ei tarvitse kauheasti keskittyä vaan voi kilkutella menemään. Katsotaanpa miten kaarrokkeen kanssa käy!

Ei kommentteja: