maanantai 10. maaliskuuta 2008

Nypläyksestä...

Teimme torstaina opiston nyplääjien kanssa retken Nurmijärvelle Jatan aittaan, jossa oli esillä Ruoska ryhmän (Ruosniemen käsityö ja askartelu) nypläystöitä. Näyteillä oli aivan mahtavia töitä, joista osa on ryhmäläisten itse suunnittelemia ja joiden malleja ei voi ostaa mistään.
Näyttelystä sain myös hyviä ideoita siihen miten nyplättyjä töitä voi laitta esille ja käyttää ei niin perinteisellä tavalla. Ainakin näin vasta-alkajalle näyttely antoi todella hyviä ideiota ja vinkkejä. Sain myös hankittua ensimmäisen satsin omia nypylöitä. Tähän asti olen käyttänyt opiston lainanypylöitä.
Jatan aitassa kuvattiin illan aikana kymppiuutisten loppukenennys. Jutun ideana oli tuoda esille, ettei nypläys ole vain "mummojen hommaa" ja että perinteinen ja moderni pitsinnypläys ei ole häviämässä Suomesta vaan aktiivisia harrastajia löytyy monista kansalaisopistoista. Koska edustan meidän opistossa tätä huomattavasti nuorempaa nyplääjäryhmää minut pyydettiin juttuun opettamaan Mika Tommolalle nypläämistä. Ihan hauska homma! Juttu tuli ulos perjantai-iltana ja oli ihan onnistunut. Kehtaan siis mainita asiasta tässä blogissani, enkä painu maan rakoon häpeämään!

Ei kommentteja: