maanantai 17. maaliskuuta 2008

Virvon, varvon pääsiäistä!

"Virvon varvon

terveeks, tuoreeks

tulevaks vuodeks,

vitsa sulle, palkka mulle!"


Pääsiäinen pääsi yllättämään pahemman kerran tänä vuonna! Jäipä askartelematta lasten kanssa kortit sun muut. Virpomisvitsatkin tehtiin vasta eilen viimetingassa, että Aino pääsi virpomaan mummin, vaarin ja tädin miehineen. Mummo ja pappa etävirvottiin puhelimessa ja vasta kiirastorstaina sitten livenä (nekin vitsat ovat vielä koristeita vailla)! Meilläkin kävi eilen virpojia, oikeita pikku noitia ovella virpomassa. Minusta tuo perinne on hauska, kunhan siihen on vähän panostettu. Viime vuonna kävi nimittäin niin, että ovella pyörähti myös sellainen poikaporukka mukanaan resuinen risu, johon oli teipillä hätäisesti kiinnitetty yksi höyhen... kaipa nuo palkaksi saatavat suklaamunat ja muut namut houkuttavat!


Miehen kahteen peräkkäiseen viikkoon osuneet työmatkat ja viimeviikkoiset vieraat takasivat sen, ettei näitä toivomiani pääsiäisvärkkäyksiä ole ehtinyt tekemään. Launataina juoksin kaupungilla etsimässä synttärilahjoja ja löysin siinä sivussa onneksi kangasta keittiön pääsiäisverhoja varten. Eipä nuo nyt niin kovin kummoiset ole, ihan vaan ruudullista intianpuuvillaa, mutta väri on pääsiäiseen sopiva ja aurinkoinen. Ikkunassa kun roikkui vielä jouluverhot. Ensi pääsiäiseksi teen varmaan verhokapat pellavasta ja aplikoin niihin Tildatyylisiä munia kuviollisista puuvillakankaista!


Päätin uskaltautua kokeilemaan pääsiäismunien huovutusta pesukoneessa. Noita hahtuvalankakiekkoja kun löytyy omista varastoista ihanan keväisissä väreissä! Pyörittelin styroksmunan ympärille hahtuvalankaa ja sitten heitän koneeseen. Neulahuovutuksella ajattelin ensin tehdä, mutta kun tuo aika käy vähiin. Vielä pitäisi muutama muna päällystää ja sitten seuraa se totuuden hetki... saapi nähdä mitä tulee. Raportoin tuloksen sitten tänne blogiin!



Tilda noita, tälläinen kiltti, tuli valmiiksi viikonlopun aikana! Vartalo on ollut jo viikkokausia valmiina ja vaatteet leikattuna, mutta kun ei ole ehtinyt sen ompelevan koneen ääreen. Olisin halunnut tehdä näitä noitia myös äidilleni, kummitytölleni ja serkkuni perheelle, näissä perheissä kun vietetään lasten ensimmäistä pääsiäistä, mutta minkäs teet. Ehkäpä ensivuodeksi?! Jos vaikka aloittaisi tekemisen heti pääsiäisen jälkeen niin ovat sitten valmiina odottamassa!!!

Ei kommentteja: