torstai 8. toukokuuta 2008

Helsingin "tuliaisia"

Eiliseltä pääsykoereissulta Helsinkiin tarttui kotiin viemiseksi mukaan - mitäpä muutakaan kuin kankaita ja askartelutarvikkeita. Kävin Kluuvin Sinooperista ennen koetta ostamassa itselleni ensimmäisen leimasimen ja musteen. Leimasin oli tietysti Tildaa, talo. Tosin taisin siitä leimasinmusteesta maksaa turhan kovan hinnan...

Näistä kahdesta söpöstyksestä ajattelin tehdä itselleni tunikat. Etsin ohutta pallollista (mitäs muutakaan) puuvillaa, mutta ainakaan Eurokankaassa ei ollut kuin muutamaa minipilkullista. Tuo oikean puoleinen on mustapohjainen ja nuo pilkut ja helman brodeeraus ovat valkoiset, vaikka tuossa kuvassa näyttävät ihan vaaleanpunaisilta. Ja vastaavasti tuo vasemman puoleinen on vaaleansinipohjainen.

Nämä tilkkukankaat nähtyäni totesin, että eipä taida minusta vielä(kään) tulla tilkkutäkin tekijää. Olin suunnitellut tekeväni lasten sänkyihin päiväpeitteet tilkkutekniikalla. Ainon sänkyyn varsinkin suunnittelin tildamaista peittoa, mutta nyt tämä äiti kyllä armahtaa itsensä ja tyytyy tekemään kauniita tikkauksia valmiiseen tilkkukankaaseen. Mielestäni nämä ovat aivan syötävän herkullisen värisiä. Ja nuo "tilkkujen" kuosit sopivat todella kauniisti yhteen. Hatunnosto tämän kankaan suunnittelijalle!

Tämä kangas jos mikä on todellinen heräteostos, mutta en tosiaankaan kadu. Henkäyksenohutta silkkisifonkia! Tästä tulee joskus vielä minulle itselleni juhlamekko, sellainen liehuvahelmainen unelma.

Ei kommentteja: